Het effect van de RelaxMaker

De RelaxMaker werkt als afleidmechanisme (distractie). De distractie techniek wordt bij medewerkers toegepast om stress te verminderen en gedurende de werkdag korte momenten te creëren waarbij de medewerker even ‘los komt’ van de werkzaamheden en werkdruk.

Door het kijken en luisteren via de RelaxMaker is het geheugen enige tijd bezet, waardoor stress afneemt.

Uit onderzoek blijkt dat videodistractie effectiever is dan audiodistractie. De combinatie van zowel visuele als auditieve prikkels versterken elkaar juist.

Je ziet dat hoe meer geheugencapaciteit van het kortetermijngeheugen in beslag wordt genomen hoe minder stress en lichamelijke sensaties ervaren worden.

“Het effect van de beelden via de RelaxMaker-videobril werkt veel rustgevender dan het bekijken van dezelfde beelden op een beeldscherm. Dat komt door de speciale projectietechniek van de RelaxMaker (die heel rustig is voor je ogen), door de beelden dichtbij je ogen en door de gedeeltelijke afsluiting van de omgeving met de RelaxMaker. Tenslotte zorgen de speciale natuurbeelden voor extra rustgevende effecten.”

“Onze ogen zijn evolutionair afgestemd op natuurlijke, grillige patronen die zichzelf herhalen.”

prof. Dr. A.E. (Agnes) van de Berg; omgevingspsychologe Rijksuniversiteit Groningen

Effect voor de medewerker

Uit de praktijktesten die we hebben gehouden, blijkt dat medewerkers zich merkbaar prettiger voelen en zich beter kunnen ontspannen.

Uit biometrisch onderzoek en vragenlijsten blijkt er sprake is van een significante stressreductie en dat medewerkers aangeven veel minder stress te ervaren .

Het belangrijkste effect is daarmee dat het daadwerkelijk spanning bij medewerkers vermindert en daardoor het welbevinden verbetert.

Verschillende categorieën: voor elk wat wils

Met de RelaxMaker bieden we verschillende categorieën beelden. Daarbij ook natuurbeelden met speciale rustgevende muziek. In de praktijk merken we dat de keuzemogelijkheden voor verschillende mensen en verschillende leeftijden ervoor zorgt dat alle gebruikers van de RelaxMaker de gekozen beeldcategorieën en geluidsopties als prettig ervaren. Gebruikers geven aan verrast te zijn door het rustgevende effect van de beelden.


Demonstratie of proefperiode

Wilt u met eigen ogen zien welk effect de verschillende beelden en categorieën hebben? We geven u graag een demonstratie met beide modellen. Ook kunt u ervoor kiezen om de RelaxMaker te proberen voor een proefperiode.

Wilt u hierover meer weten?
Neem dan contact met ons op.

“De RelaxMaker heeft een groot positief effect op de angstvermindering bij patiënten.”

Judith ten Dolle | Tandarts angstbegeleiding | Afdeling Bijzondere Tandheelkunde MST | Enschede